Wie ben ik?

Ik ben Marie-josee Koks, zelf bariatriepatiënt, GGZ-behandelaar en kookliefhebber. Je hebt me vast al eens voorbij zien komen in een filmpje of bij een lotgenotenbijeenkomst. Ik ben Marieskookwereld begonnen, omdat ik me verbaasde – toen ik zelf een maagverkleining onderging – over de hoeveelheid recepten die niet voor maagverkleining patiënten geschikt zijn. Recepten waar bijvoorbeeld snel dumping optreedt of voedingsadviezen, waarbij het net lijkt of je aan het zoveelste dieet begonnen bent. “Dat moet anders kunnen”, dacht ik vijf jaar geleden.

En ik begon met letterlijk met 1 receptje te plaatsen op facebook niet wetende dat ik nu diverse kookboeken geschreven zou hebben en dat Marieskookwereld nu het grootste en enige voedingsplatform is voor bariatrische patiënten.

Het maakt me elke dag dankbaar, dat ik je een handje op weg mag helpen met jouw gezonde leefstijl en je inspiratie en steun mag geven hoe je voeding er na je maagverkleining uitziet. Of je nu net geopereerd bent of al jaren een maagverkleining hebt, ik help je graag op weg.