MAISKOLVEN OP THAISE WIJZE (heerlijk op de bbq of thuis onder de grill) (4 pers)

Ingrediënten

4 maiskolven,

1tl sambal,

2 teentjes knoflook,

1el vissaus,

el gembersiroop,

handje cherry tomaatjes,

1 el zonnebloemolie,

50 ml yoghurt,

50 ml zure room,

1 limoen,

peper en zout

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een pan, pers de knoflook uit en bak dit samen met de sambal in een paar minuten. Voeg de vissaus, limoensap, gembersiroop, zout, de tomaatjes doormidden gesneden en 2 el water toe. Verhit dit geheel voor 10 minuten en zet apart. (Dit is de saus om erbij te serveren). Grill de maïs kolven voor 10-15 minuten op de bbq of onder de hete grill en ze gaar zijn en rondom grill strepen hebben.
Meng de yoghurt met de zure room, die er 1 el limoensap doorheen. Smeer de gegrilde maïs op je bord hiermee in en serveer er de tomaten/ limoen sambal bij.
Succes verzekerd!